top of page

ACTIVITEITEN

De activiteiten zijn talloos: van fietsen, wandelen, paardrijden etc. Of een citytrip

naar Maastricht (nog geen 9 km.) Bij het chalet staat een afsluitbare schuur waar u uw elektrische fiets kunt opladen. Ook is er op het terrein een 

super gezellige taverne waar u tegen een schappelijke prijs en hapje kunt eten

of drinken, in de zomer beschikt de Taverne de Krieckaert over een groot terras.

De uitbaters zijn hondenliefhebbers dus honden zijn hier welkom!  

Een willekeurig greep uit mogelijke activiteiten, hebben wij voor u op een rijtje gezet:

 • Fietsen start bij knooppunt 62, 66 of 533

 • 5 routes fietsen en lekker eten in Limburg Klik hier

 • Vlakbij het chalet ook prachtige routes voor mountainbikers

 • Wandelen in het Nationale park de Hoge Kempen of in het prachtige Pietersembos meer wandelroutes nabij de Krieckaert klik hier

 • Fashion Maastricht, Hasselt, outlet centrum Maasmechelen of Fashion Point in Maasmechelen

 • Golfbanen Dousberg Maastricht 8.2 km, het rijk van Margraten 12 km, Golfclub Spiegelven Genk BE 10.5 km

 • Cinema Lumiere in Maastricht, Pathe Maastricht of  Maasmechelen Euroscoop

 • Wijn de Apostelhoeve is het kroonjuweel van de wijngaarden in Maastricht. Het VVV kantoor in Maastricht beschikt over een wijnroute kaart door Zuid Limburg.

 • Grotten de mergel grotten in NL. en BE. zijn zo verschillend van afmeting tot functionaliteit dat het moeilijk kiezen wordt.

 • Kastelen voor kastelen geldt het zelfde als voor de grotten, ze staan op de mooiste plekjes zowel in NL. als BE.

 • Visvijver vrij vissen Kikweg 3 Maasmechelen 13.9 km

 • Markten Maastricht heeft iedere vrijdag een uitgebreide markt met een heerlijke visafdeling, op woensdag is er een kleine. Op zondag is er een kleine curiosa en antiek markt. Op ongeveer een half uurtje rijden is er in Tongeren op zondag een grote antiekmarkt.

Fietsen

Fietsroute knooppunt 62,66 of 533

Voor MTB Hoge Kempen marathon

Taverne de Krieckaert.jpg

Taverne

Heerlijk genieten op nog geen 5 minuten lopen van een drankje en een hapje, of geen zin om te koken. Taverne de Krieckaert verwelkomt u graag! Voor kinderen is er een leuke speeltuin.

Maastricht

Nog geen 9 km van het chalet ligt mooi Maastricht. Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is Maastricht: de ster onder de steden! Niet voor niets een geliefde bestemming voor een dagje shoppen, weekendje samen of wereldse vakantie.

Wandelen

Urenlang wandelen in het prachtige Nationaal park de Hoge Kempen!

Het Pietersembos behoorde vroeger tot het kasteeldomein van Pietersheim. Talrijke insecten en vogels brengen, zoals je zult merken, hier leven in de brouwerij. Op de flanken van het Kempisch plateau treedt haast onzichtbaar kraakhelder water uit de grond dat zich verzamelt in de Asbeek. Let zeker ook op de dikke veenmosbulten, want die zijn werkelijk spectaculair! Niet voor niets is een gedeelte van het bos aangeduid als bosreservaat.

Paardrijden

Het bos in Gellik is zeer geschikt om in paard te rijden, en daarna een drankje te nuttigen! Ruiterroutes in Zuid-Limburg

277229847_5061494550624890_5852084658169217699_n.jpg

Petanque

Naast de taverne ligt een Petanque baan. Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules, hoewel beide termen vaak als synoniemen worden gebruikt. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Voor petanque is weinig of geen uitrusting en infrastructuur nodig; het is eenvoudig van opzet, en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht. Een set ballen is aanwezig in het Chalet!

Golfen

Veel verschillende golfbanen in de buurt van ons chalet zowel in Nederland als in België. Meer info

Kastelen

Heerlijk genieten op nog geen 10 minuten rijden van chateau St Gerlach of kasteel Neercanne.

bottom of page